Hoe kunnen we elkaar verder helpen?

Dé ict-trend voor 2021

26 feb. 2021

De trend ’overal beschikbaar zijn’ is een van de belangrijkste ict-trends voor bedrijven op dit moment. Deze trend gaat niet over het overal beschikbaar zijn van medewerkers, maar om het volledig digitaal bedienen van medewerkers, klanten en businesspartners. Iets dat veel organisaties afgelopen jaar in korte tijd tot prioriteit maakten, vanwege de coronapandemie. Het op afstand beschikbaar maken van de bedrijfsvoering en dienstverlening vraagt in de eerste plaats om een hervorming van de ict-infrastructuur. Maar er is meer nodig om op dit gebied écht bij te blijven - of zelfs voorop te lopen. Over dat ‘meer’ gaat de trend ‘overal beschikbaar zijn 2.0’.

Overal beschikbaar 2.0: meer dan thuiswerken alleen

De kern van overal beschikbaar zijn 2.0 is dat organisaties effectief online benaderbaar zijn en dat zij overal kunnen leveren. Deze trend is op zich niet nieuw voor bedrijven. Maar de 2.0-versie gaat verder dan thuiswerken en het online verkopen van producten of diensten.

Het gaat bij deze trend om een aanpassing van het complete bedrijfsmodel. Je bedrijfsprocessen moeten zo zijn opgezet dat zij zich steeds opnieuw kunnen aanpassen aan veranderende eisen die mensen stellen aan de online en offline werk-en klantervaring.

heel het artikel lezen??

lees hier verder

bron: computable