Hoe kunnen we elkaar verder helpen?

SLAMS® Hosted back-up

Hoewel met de inzet van online back-up de tape back-up geminimaliseerd kan worden, dient de online back-up te worden gezien als onderdeel van een gerichte en betrouwbare back-up oplossing en niet als vervanger van alle back-up mogelijkheden zoals tape, images, CD/DVD enz...

Juist een gerichte combinatie van de verschillende mogelijkheden biedt het meest betrouwbare resultaat, de hoogste gebruikersvriendelijkheid en de laagste kosten. Zo is bepaalde data minder kritisch of minder veranderlijk, dergelijke data hoeft minder frequent op geslagen te worden en in sommige gevallen is aanvullende archivering (CD, DVD, disk) gewenst of is een eenmalige kopie (image van een server) voldoende.

Online back-up is bij uitstek geschikte voor zeer kritische en veranderlijke data. Online back-up biedt ook de mogelijkheid om zelf eenvoudige bestanden “terug te zetten” en bovendien kan er met online back-up niets vergeten worden waar het gaat om tapes (denk aan het verwisselen – ook bij afwezigheid van de gebruikelijke verantwoordelijk daartoe – en aan het bewaren op andere locatie) en staat alle data automatische veilig op een andere locatie! Een veilig gevoel wanneer men denkt aan zaken als brand en inbraak, die hopelijk nooit waarheid zijn.

De aangeboden online back-up service biedt zeer veel voordelen ten opzichte van de traditionele back-up en ook ten opzichte van concurrerende diensten, deze zijn allemaal onderdeel van een vaste prijs.

  • Back-up van data geborgd door opslag buiten eigen bedrijf in 24-uurs bewaakt datacenter
  • Geen investering in back-up apparatuur (tape drives) en media (tapes)
  • Geen investering in back-up software
  • Geen investering in aanvullende modules back-up software (e-mail!)
  • Standaard bewaartermijn van 30 dagen
  • Eenvoudig zelf terug halen van bestanden en e-mail
  • E-mails zijn “live” en per folder terug te halen

De jaarlijkse abonnementskosten hangen af van de hoeveelheid data waarvan een back-up wordt gemaakt en worden jaarlijkse voorafgaand gefactureerd: